E-Devlet Adli Sicil Kaydı Sorgulama

0
Sitemizin bu sayfasında e-devlet adli sicil kaydı sorgulama ve sabıka kaydı sorgulama işlemi nasıl yapılır sizlere anlatmaya çalışacağız, bilindiği gibi bir çok kurum ve kuruluşa başvuruda bulunurken, başvuru yapan kişi veya kişilerden adli sicil belgesi bir diğer adı sabıka kaydı istenmektedir.Başvurular için gerekli olan bu kağıdı daha önceleri Adliye'den alıyorduk fakat e-devlet sisteminin gelmesi ile birlikte internet üzerinden kaydınızı e imzalı olarak almanız mümkündür.
adli sicil kaydı sorgulama, sabıka kaydı sorgulama, adli sicil kaydı çıkartma, sabıka kaydı çıkartma

E-Devlet Adli Sicil Kaydı Sorgulama, Sabıka Kaydı Sorgulama işlemleri hakkındaki tüm bilgiler aşağıdaki bölümde yer almaktadır.


Sicil kaydı sorgulama işlemleri E-Devlet sitesinin Adalet hizmetleri bölümünde yer almaktadır, Öncelikle e-devlet'e giriş yapabilmeniz için PTT'den T.C kimlik numaranız ile bir şifre almanız gerekmektedir.Sizlere zarf ile birlikte bir şifre verilecek ve bu şifre ile e-devlet sitesine erişim sağlayabileceksiniz.

  1. Öncelikle buradan e-devlet web sitesine giriş yapınız.
  2. Sitenin ana sayfasının üst sağ kısmında yer alan giriş yap butonuna tıklayınız.
  3. Açılan bölümden T.C kimlik numaranız ve zarfın içerisindeki şifreniz ile sisteme giriş yapınız.
  4. Üst menü bölümünde yer alan e-hizmetler kısmına tıklayınız.
  5. Hizmetler kategorisinde yer alan Adalet bölümüne giriş yapınız.
  6. Karşınıza çıkan ve ilk sırada yer alan  "Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri" bölümünde Adli sicil kaydı sorgulama ve doğrulama hizmetleri yer almaktadır, sorgulama yazan linke tıklayıp, sorgulama sayfasına giriş yapınız.
  7. Sorgulama sayfasındaki bilgilendirme yazısını okuyup yazının hemen altındaki kutucuğu işaretleyiniz ve ardından devam et butonuna tıklayınız.
  8. Kaydı çıkartmak için son bir aşama kaldı ve bu aşamada ise kaydı neden istediğinizi ve nerelerde kullanacağınızı belirmeniz gerekiyor.
  9. Belgeyi teslim edeceğiniz Kurum Türünü ve Neden verileceğini seçtikten hemen sonra sorgula butonuna tıklayarak kaydınızı görüntüleyebilirsiniz.
  10. Sorguladığınız kaydınızı yazıcıdan çıkartmak için üst sağ kısımda yer alan dosyayı indir butonuna tıklayarak PDF dosyasını indiriniz ve ardından yazıcıdan çıkartınız.

Adli Sicil Sabıka Kaydı Sorgulama Videolu Anlatım




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !