PC İçin Shazam Bilgisayardan Müzik Tarama

0

 PC için shazam bilgisayardan müzik tarama programı veya sitesi arıyorsanız sitemiz üzerinden herhangi bir müziği taratarak o müziğin hangi şarkıya veya hangi sanatçıya ait olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.Bilindiği gibi mobil cihazlar için geliştirilen shazam adlı uygulama sayesinde herhangi bir yerde duyduğumuz bir şarkının adını ve kime ait olduğunu çok kısa bir süre içerisinde öğrenebiliyorduk fakat artık shazam ile aynı özelliklere sahip olan soundhound tarafından tasarlanan midomi.com adlı site sayesinde bilgisayarınızdayken'de istediğiniz müziği taratabilme imkanına sahipsiniz.


PC İçin Shazam Bilgisayardan Müzik Tarama


Yolda gezerken bir mağazada çalan şarkıyı veya herhangi bir araçta açılan müziği yada bir şekilde kulağınıza ulaşan ve hoşunuza giden bir şarkıyı bulmak istiyorsanız bunun için hemen hepimiz shazam uygulamasını açıyoruz fakat birde bu işlemi bilgisayar üzerinden yapmakta gerekebiliyor veya telefonumuzda shazam yoksa bilgisayarımızdan tarayıcıyı açıp adres satırına www.midomi.com yazıp entera basıyoruz ve karşımıza shazam ile aynı özelliklere sahip olan midomi adlı web sitesi çıkıyor. Midomi sitesinin ayrıca birde SoundHound adında mobil uygulaması bulunmaktadır.Aradığınız şarkıyı hemen bulmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri sırası ile yapmanız yeterli olacaktır.

PC İçin Shazam Midomi İle Bilgisayardan Müzik Tarama

  1. www.midomi.com sitesine giriş yapın.
  2. Siteye giriş yaptıktan sonra mikrofonunuzun açık olması eğer bilgisayarınızda mikrofon yoksa streo mix kayıttan yürütme aygıtı özelliğinin açık olması gerekmektedir.Bu ikisinden birisini aktif ettikten sonra site bilgisayarınızdaki sesleri duyacaktır.
  3. Ses veya mikrofon ayarlarını yaptıktan sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi işaretlenen yuvarlak sarı butona tıklayınız.
    PC İçin Shazam Bilgisayardan Müzik Tarama

  4. İşaretlediğimiz yere tıkladığınızda site bilgisayarınızdaki sesleri duyacak ve müziğin yada sözlerin hangi parçaya ait olduğunu sizlere gösterecektir, bizler bu makaleyi yazarken bilgisayarımızda funda ararın bir şarkısı çalıyordu test amaçlı onu yaptık.
    PC İçin Shazam Bilgisayardan Müzik Tarama
  5. Gördüğünüz gibi hemen site çok kısa bir süre içerisinde müziği ve sözü tespit ederek hemen sizlere hangi şarkı olduğunu, kimin söylediğini hatta tarihini dahi bildiriyor ayrıca dinleyebilmenize ve video kliplerini izlemenizede olanak sağlıyor.

Bu makalemizde sizlere pc için shazam bilgisayardan müzik tarama nasıl yapılır anlatmaya çalıştık, midomi.com sitesi ile hem mobil cihazınızda hemde bilgisayarınızda artık tüm müzikleri bulabileceksiniz.Konu ile ilgili düşüncelerinizi bizlere yorum olarak iletebilirsiniz, sizlere faydalı bir makale olduysa ne mutlu bizlere.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !