Adsense Ads.txt Dosyası Oluşturma

0
Google adsense tarafından şiddetle tavsiye edilen adsense işlemlerinden birisi olan ads.txt dosyası oluşturma işlemini siz değerli ziyaretçilerimize bu sayfada anlatmaya çalışacağız.Fakat öncelikle ads.txt dosyası ne işe yarar ve neden bu kadar önemli bir dosyadır bu konuyu sizlere anlatacağız ve ardından dosyayı nasıl oluşturabileceğinizi size anlatacağız.

google ads.txt dosyası oluşturma, ads.txt dosyası sorunu, ads txt nasıl oluşturulur, ads.txt ayarları

Yetkili Dijital Satıcılar veya ads.txt, dijital reklam envanterinizin yalnızca yetkili olarak tanımladığınız satıcılar (AdSense gibi) aracılığıyla satıldığından emin olmanıza yardımcı olan bir IAB girişimidir. Kendi ads.txt dosyanızı oluşturmanız, sitenizde kimlerin reklam satmasına izin verileceği konusunda daha fazla kontrol elde etmenizi sağlar ve reklamverenlere sahte envanter sunulmasını önlemeye yardımcı olur.

Ads.txt dosyasını kullanmak zorunda değilsiniz, ancak kullanmanızı öneririz. Ads.txt dosyası, alıcıların sahte envanteri tanımlamasına yardımcı olabilir ve aksi durumda sahte envantere yönlendirilebilecek daha fazla reklamveren harcaması almanıza destek olabilir.

AdSense için kendi ads.txt dosyanızı oluşturma

Aşağıdaki adımları izleyerek, Google'ın reklam envanterinizi satma yetkisine sahip olduğunu kamuya bildirmek üzere bir ads.txt dosyası oluşturabilirsiniz:

Bir metin (.txt) dosyası oluşturun.
Aşağıdaki satırı dahil edin:
google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Önemli: pub-0000000000000000 yerine kendi yayıncı kimliğinizi girdiğinizden emin olun.
Ads.txt dosyanızı kök alanınızda barındırın (örneğin, https://example.com/ads.txt).
Burada "kök alan", IAB ads.txt spesifikasyonundaki tanımına uygun şekilde, herkese açık son ek listesinin bir seviye altı olarak tanımlanmaktadır. Örneğin, "co.uk" herkese açık son ek listesinde olduğu için "google.co.uk" kök alan olarak kabul edilirken, "maps.google.co.uk" kök alan olarak kabul edilmez.

Bu adımlarda, Google AdSense yayıncıları için ads.txt dosyasının nasıl oluşturulacağı açıklanmaktadır. Diğer STP'ler/exchange'ler için, ads.txt dosyası oluşturma hakkındaki ilgili belgeleri inceleyin veya bu kendileriyle iletişime geçin.

Değerli ziyaretçilerimiz oluşturduğunuz ads.txt dosyasının sitenizde nasıl görüleceğini merak ediyorsanız buraya tıklayınız.Bu linke tıkladığınızda örnek olarak sitemizin ads dosyasının sayfasına gitmiş olacaksınız sizlerde kendi sitenizin dosyasını test etmek için siteadresiniz.com/ads.txt sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !