ERROR: [junit:junit:4.12] ( Çözüm )

0
Merhaba arkadaşlar sizlerde junit:junit:4.12 hatası alıyorsanız bu hatayı düzeltmenin çözümlerini sizlerle paylaşmak istedim, yapacağınız küçük bir işlem ile sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.Bu hatayı android studio ile uğraşanların %90'na yakını mutlaka görmektedir.

android studio error, android studio junit:junit hatası, android studio junit hatası

Karşılaşılan hata; 

ERROR: Could not find method testImplementation() for arguments [junit:junit:4.12] on object of type org.gradle.api.internal.artifacts.dsl.dependencies.DefaultDependencyHandler.

Hatayı Onarmak İçin Çözümler;

Bu hata ile karşılaşmanızdaki asıl sebep türkçe dil sorunundan dolayıdır ve windows dilinizi ingilizceye çevirdikten sora reset atarsanız sorun muhtemelen ortadan kalkacaktır fakat yinede aşağıdaki çözüm yöntemlerini denemenizde fayda var.

1.Çözüm: File > Project Structure... > Project sekmesini açarak burada yer alan Gradle Version kısmını 4.6'ya Android Plugin Version kısmını ise 3.2.1'e ayarlamanız ve ok butonuna bastıktan sonra karşınıza çıkan projeyi 4.10.1'e veya 3.3'e güncellemek istiyormusunuz uyarısına ise "Don't remind me again for this project" butonuna tıklayarak bu proje için güncelleme istemiyorum diyerek kapatmalısınız.

2.Çözüm: Eğer üst kısımdaki işlemleri yaptığınız halde hala sorun yaşıyorsanız, proje dosyanızın içerisinde yer alan TestImplementation kodlarını Testİmplementation olarak değiştirmeniz sorunu çözmek için yeterli olacaktır. Kısacası bu kodu gördüğünüz yerde büyük I harfini büyük İ olarak değiştirmeniz gerekmektedir.

Burada yer alan çözümler işinize yaradıysa aşağıdaki yorum alanına bir teşekkür mesajı bırakabilirsiniz veya hala sorun yaşıyorsanız, karşılaştığınız sorunu yazarak editörlerimizin sizlere yardımcı olmasını sağlıyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !