Cpanel Site Yedeği Almak

0
Merhaba arkadaşlar, bu makalemizde sizlere cpanel site yedeği nasıl alınır, cpanel site yedeği nereden indirilir bunları sizlere anlatmaya çalışacağız, bilindiği gibi cpanel site yedeği almak çok kolay, aşağıdaki işlemleri sırasıyla yaparak sizlerde çok kolay bir şekilde sitenizin yedeğini indirebilir ve böylece dosyalarınızı koruma altına alabilirsiniz.

cPanel Web Site Komple Yedek Alma ve Yükleme



Cpanel Site Yedeği Almak İçin Gerekli İşlemler

  1. Öncelikle burada belirttiğimiz örnek linkteki gibi cpanel'e giriş yapınız ( örnek link: siteadresiniz.com/cpanel, siteadresiniz.com:2082 veya siteadresiniz.com:2083 şeklindeki linkler sitenizin cpanel sunucusuna bağlanmak için kullanılmaktadır.
  2. Hosting firmanızın sizlere vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapınız.
  3. Sistemin ana sayfasında yer alan dosyalar kısmındaki yedekleme bölümüne giriş yapınız.
    cpanel site yedeği nasıl alınır, cpanel site yedeği nereden indirilir, cpanel site yedeği nasıl indirilir, cpanel
  4. Yedekleme alanında karşınıza bir çok seçenek çıkacaktır fakat bunlar içerisinde en önemli olanı, tam yedek almaktır ve en çok tercih edilende budur, En üst kısımda yer alan "Tam bir Web sitesi yedeği indir" butonuna tıklayınız.
    cpanel site yedeği almak, cpanel site yedeği nasıl alınır, cpanel site yedeği indirmek, cpanel
  5. Artık son işlem sayfasına gelmiş bulunmaktasınız.Açılan sayfadaki Tam yedek oluştur kısmının hemen altındaki bölümden aldığınız yedeğin nereye kaydedileceğini ve yedekleme işlemi bittiğinde haber verilmesi için mail adresinizi girmeniz yeterli olacaktır.
    cpanel site yedeği almak, cpanel site yedeği nasıl alınır, cpanel site yedeği indirmek, cpanel
Yaptığınız tüm bu işlemlerin ardından sitenizin dosya boyutuna göre kısa bir süre içerisinde site yedeğiniz hazır olacak ve mail adresinize bilgi gelecektir, Mail adresinize bilgi gelmediği taktirde yine yedekleme sayfasındaki tam bir web sitesi yedeği indir seçeneğine tıklayarak bu sayfadaki tar.gz uzantılı dosyayı indirebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !