Mybb Site Haritası Ekleme

0
Mybb site haritası ekleme hakkında bilgisi olmayanlar aşağıda anlatılan işlemleri yaparak forumlarının site haritalarını google search console'a ekleyebilirler.Mybb forumlarda site haritası eklemeden önce SEO açısından gerekli olan bir eklentiyi kurmanızı mutlaka öneriyoruz.

mybb site haritası nasıl eklenir, mybb site haritası ekleme, mybb site haritası ayarları

Mybb forumlarda SEO için en önemli eklentilerin başında Google SEO Plugin eklentisi gelmektedir, bu eklentiyi aşağıdaki linkten indirdikten sonra forum dizinine yükleyip admin panelinden aktif hale getirmeniz gerekmektedir.


 Google Seo Plugin Download

Google SEO Plugin eklentisinin kurulum işlemi bittikten sonra artık site haritasını ekleyebilirsiniz, gmail hesabınız ile birlikte google search consol'a giriş yaparak site haritaları kısmına aşağıdaki örnekteki gibi site haritasını ekleyiniz, Mybb forumlarda site haritası uzantısı sitemap-index.xml şeklindedir.

http://siteadresiniz.com/sitemap-index.xml

Google Search Console'a mail adresiniz ile giriş yaparak haritanızı ekleyebilirsiniz ancak eski google search'ı kullanıyorsanız sol menüden Kontrol paneli>Tarama>Site haritaları bölümüne giriş yaparak site haritası ekleme test etme butonuna tıklayarak boş kutucuğa sitemap-index.xml yazarak site haritanızı göndermeniz gerekmektedir.

Google Search Console'a güncel tasarımını kullananlar için sol menüdeki Dizin>Site Haritaları kısmına giriş yaparak üst bölümdeki alana site haritanızın uzantısını ekleyip işlemi tamamlamaları gerekmektedir, Tüm bu işlemlerin ardından site haritanız google'a eklenmiş olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !