Cpanel Select PHP Version Ayarları

0
Cpanel select php version ayarları nasıl yapılır, cpanel php version değiştirme nasıl yapılır, cpanel php sürümü nasıl değiştirilir, cpanel php sürümü ayarları nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki bilgiler sizlerin bu sorularına çözüm olacaktır.
cpanel, cpanel php ayarları, cpanel select php ayarları, select php version ayarları
Günümüzde artık bir çok sunucuda veya hostingde php ayarları yapmaya izin verilmektedir, örnek olarak bizim sunucumuzda php 5.4’ten 7.2 ye kadar seçebilme ve ayarlarını yapabilme olanağı verilmektedir, bir çok site veya hosting üzerinde çalıştırılacak olan uygulamalar yada scriptlerin çalıştırılabilmesi için php sürümünü ayarlamanız gerekmektedir.Sizlerde php ayarlarını değiştirmek istiyor fakat bu konuda bilgi sahibi olmadığınız için nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız aşağıdaki işlemleri yaparak kolay bir şekilde php sürümünü değiştirebilirsiniz.

Cpanel Select PHP Version Ayarları;

  1. Öncelikle sunucunuza siteadi.com/cpanel yada siteadi.com:2082 üzerinden giriş yapınız.
  2. Cpanel arayüzünde yer alan arama bölümüne yazarak veya yazılım kategorisinden manuel olarak “Select PHP Version” bölümüne giriş yapınız.
    cpanel, cpanel php ayarları, cpanel select php ayarları, select php version ayarları
  3. Giriş yapmış olduğunuz alan size hangi php sürümünü kullandığınızı vede hangi sürümü seçebileceğinizi göstermektedir, “Current PHP Version” bölümünde yazan version numarası o esnada kullandığınız sürümdür, bu alanın hemen altında ise seçebileceğiniz sürümler listelenmektedir.
    cpanel, cpanel php ayarları, cpanel select php ayarları, select php version ayarları
  4. Php sürümü alanından kullanmak istediğiniz sürümü seçip ardından “Set as current” butonuna tıklayarak seçmiş olduğunuz sürümü kaydediniz daha sonra ise sürümde kullanmak istediğiniz eklentilerin yanına tık işareti koyarak eklentilerin alt kısmında yer alan “Kaydet” butonuna tıklayarak eklentileri kaydediniz veya standart sürüm eklentilerini kullanmak için “Use as defaults” butonuna tıklayınız bu butona tıklayınca php’de standart olması gereken eklentiler yer alacaktır.
cpanel, cpanel php ayarları, cpanel select php ayarları, select php version ayarları


Ya ben bu nasıl yapılır pek anlamadım diyorsanız bu videoyu izleyebilirsiniz, web arısı adlı sitede yayınlanan bu video sayesinde kullanıcılar version ayarları nasıl yapılır veya sürüm nasıl değiştirilir çok basit bir şekilde öğrenebilirler. Ayrıca bazı hostinglerde “Multi PHP Manager” bölümü yer almaktadır bu bölümdende direkt olarak seçmek istediğiniz sürümü seçebilir vede kullanmaya başlıyabilirsiniz.
Select php version ayarları bu kadar basit arkadaşlar, yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra php sürümünüz değiştirilmiş olacaktır.Konu ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız buraya yazabilirsiniz.Tüm sorunlarınız editörlerimiz tarafından incelenerek aynı gün içerisinde dönüş yapmaktadırlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !