Yeni Doğan Bebek Ne Zaman Yıkanmalı ?

0
Sizler için ebebek tarafından hazırlanan bu videoda yeni doğan bebek ne zaman yıkanmalı, göbek bağı düşmeyen bebek nasıl yıkanmalı, bebek göbek bağı düşmeden yıkanırmı, yeni doğan bebek göbek bağı düşmeden yıkanırmı gibi sorularınızın cevabı Yeni Doğan Hemşiresi Syn. Sevda TOPAL tarafından cevaplanmıştır.

Yeni Doğan Bebek Ne Zaman Yıkanmalı ?

Yeni doğan bebek ne zaman yıkanır?

Yeni doğan bebekler doğumdan sonraki ilk 24 saat içerisinde yıkanmamalıdır. Çünkü bebeğin cildini koruyan verniksi yağlı bir doku ile kaplıdır, bu doku bebeğin cilt sağlığı için bir antikor oluşturur. Bu nedenle bebeğin ilk banyosunun 24 saat sonra yaptırılması gerekmekte ve doktorlar tarafından önerilmektedir.

Bebeğin ilk banyosundan sonra anne ile bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, o güdüsel birleşmeyi sağlayabilmek için bebeğin her gün yıkanması tavsiye edilmektedir.Bebekler bir günün son beslenme saatinden 20 dakika kadar önce yıkanmalıdır. Yıkanması ve masajı bittikten sonra beslenmelidir. Bu, aynı zamanda bebeğin daha rahat uykuya dalmasına yardımcı olur.

Yeni doğan bebeğin herhangi bir sağlık problemi yoksa; ateş, döküntü gibi sorunları yoksa her gün yıkanabilir.

Bununla birlikte bebeğin banyosu, beslendikten en az yarım saat sonra yapılmalıdır.

Bebeğin günaşırı yıkandığı durumlarda, anneye baba, babaanne ya da anneanne gibi aileden birinin de katılması, bebeğin banyosunun daha iyi geçmesini sağlar.

Bebekler ilk temizlendiği zaman bebeğin kordonu düşmemiş olabilir. Kordonun hijyeni çok önemlidir çünkü burası açık bir ortamdır ve mikrop kapabilir. Göbek bağı henüz düşmemiş bebeklerin göbek kısmı suyun içinde kalmamalıdır. Bu nedenle bebeği bebek küvetlerine bağlanabilen filelerin içinde yıkamalıyız.

Buna ek olarak cildini temizlemek için kullanacağımız ürün de çok önemli. Bebek cildi yetişkin cildinden farklı özellikler gösterir. Kullanacağınız ürün bebeğinizin hassas cildine uyumlu olmalı ve sabun içermemelidir. Ayrıca sağlıklı cilt pH'ı olan 5.5 değerinde olmalıdır. Böylece cildin doğal koruyucu fonksiyonu desteklenmiş olur. pH 5.5 değerindeki bebek şampuanları cildinin doğal asit dengesini korurken, zararlı maddelerin nüfuzunu engeller.

Bebeği bu file içinde şampuanlayıp, temizledikten sonra bebeğin göbek bağının pansumanını da banyodan sonra yapacağız.

Bebeği kontrollü bir şekilde yakalayıp, filenin içinde köpürttükten sonra göbek kısmına şampuan sürmeden ve çok ovuşturmadan, hafif su ile yıkamak gerekir. Ardından çocuğu kontrollü bir şekilde küvetten çıkarttıktan sonra kurulama kısmına geldiğimizde göbek kordonunun pansumanını yapabiliriz.

Umarız bu bilgiler sizler için faydalı olmuştur, konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi alt kısımdaki yorum alanına yazabilirsiniz.blogarsi.com ekibi olarak sizlere en iyi bilgiyi sunmak için araştırmalarımıza devam ediyoruz.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !