HTML ile Sayfa İçinde Link Verme

0
Sitemizin bu sayfasında sayfa içinde link verme yöntemini öğreteceğiz, blogger, wordpress ve diğer tüm sitelerde kullanabileceğiniz bu kod sistemi ile maddeler halinde oluşturduğunuz içeriği bölümlere ayırarak ziyaretçiyi doğrudan o maddeyle alakalı konuma yönlendirebilirsiniz.

Örnek olarak sitemizin dostluk sözleri sayfasına göz atabilirsiniz, dostluk sözleri sayfasında yer alan "bu sayfada yer alan içerikler" kısmındaki linklere tıkladığınızda aynı sayfa içerisinde yer alan diğer kısımlara doğrudan yönlendirilmektesiniz.Bu işlem eklentisiz sayfa içi link verme işleminin bir örneğidir.

sayfa içi link verme, sayfa içinde link verme, blogger sayfa içi link verme, wordpress sayfa içi link verme

HTML ile Sayfa İçinde Link Verme

Sizlere örnek olarak verdiğimiz sayfadaki sözler 3 bölümden oluşmaktadır, bizlerde insanlar aradığı bölüme doğrudan ulaşabilsin diye sayfanın başına bir madde bölümü ekledik, kısa sözlere gitmek isteyenler kısa söz linkine, resimli sözlere gitmek isteyenler resimli söz linkine tıkladığında doğrudan sayfanın bu bölümüne yönlendirilmektedir.

Maddeler halinde oluşturduğunuz sayfanın başına bir site haritası ekleyin, Sayfa içerikleri, sayfada yer alan içerikler gibi ve bu içeriklere link verme yolu ile hastag ekleyelim daha sonrada linke tıkladığımızda gitmesini istediğimiz alana name etiketini ekleyelim.

Sayfa İçi Link Verme İşlemi İçin Gerekli Kodlar;

[<a href="#hastag">Gidilecek Satırın Adı</a>]

Üst kısımdaki kodu kendinize göre düzenleyip html kod bölümüne ekleyiniz, hastagı belirleyip ardından gidilecek satırın adını yazın ve kaydedin.

[<a name="hastag"></a> ]

Bu kod ise linke tıkladığımızda gidilmesi gereken yere çeken koddur ve hastaga tıkladığımızda hangi bölüme yönlenmesini istiyorsanız o satırın başına eklemeniz gerekmektedir.Örnek kod çalışması ve sitemizde kullanmış olduğumuz kodları sizler için için paylaşıyoruz.Alt kısımdaki örnek çalışmaya göz attıktan sonra ilk denemelere başlıyabilirsiniz.

Not: Blogger'da link ekleme bölümünden hastag eklerken kodun başına http veya https kodu eklemektedir bu http link basligini silmezseniz yönlendirme işlemi boş sayfaya düşer.Yanlış: <a href="http://#hastag"> Doğru: <a href="#hastag">

Kendi sitemizde yaptığımız örnek çalışma kodları aşağıdaki gibidir;

[<a href="#dostluksozleri">Dostluk Sözleri</a>]

Üst kısımdaki kod ile yazılmış linke tıkladığnızıda alt kısımdaki kodun olduğu satıra yönlendirilmektedir.

[<a name="dostluksozleri"></a><h3>En iyi dostluk sözleri</h3>]

Bu işlem için birde isa koç arkadaşımız bir video hazırlamış bu videoyuda izlemenizi tavsiye ediyorum.

Sayfa İçi Link Verme Videosunu İzleyin;


İşlem bu kadar basit arkadaşlar, HTML ile sayfa içinde link verme konusu hakkında soru ve görüşlerinizi alt kısımdaki yorum alanına yazabilir ve teknik destek alabilirsiniz.blogarsi.com yönetimi olarak sizleri her alanda bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !