Google Play Store'de Uygulama Yayınlama

0
Merhabalar, Google Play Store'de Uygulama Yayınlama nasıl yapılır, Google Playe Uygulama Nasıl Eklenir, Google Playde Uygulama Yükleme işlemi nasıl olmalıdır gibi sorularınızın tamamını bu sayfada siz değerli ziyaretçilerimiz için paylaşıyoruz.
google playe uygulama nasıl yüklenir, google play storeye uygulama yükleme, google play storede uygulama yayınlama
Google Play Store'de Uygulama Yayınlama

Öncelikle bilmeniz gereken bir husus var oda Google Play'de uygulama yayınlamak için $25,00 ödeme yapmanız gerekmektedir, Ödeme yapmadan uygulama yükleyemez ve yayınlayamazsınız.Eğer birden fazla uygulama yükleme yapacaksanız satın alabilirsiniz eğer tek bir tane uygulamanız varsa 10 TL'ye bizler uygulamanızı Play Store'ye yüklüyoruz.

20 TL'ye mobil uygulamanızı Google Play Store'de yayınlatmak istiyorsanız +90 538 971 11 08 nolu hat üzerinden bizimle whatsApp veya arayarak iletişime geçebilirsiniz.Uygulamanız sizin belirteceğiniz işlemler doğrultusunda mağazaya yüklenir ve yayınlanmaya başlar.Ödeme işlemi tek seferliktir ve daimi olarak uygulamanız sistemde kalıcıdır.

Google Play Store'de Uygulama Yayınlama

Google Playe Uygulama Yükleme - Resimli Anlatım

Yok ben herşeyi kendim yapıcam diyorsanız öncelikle Google Play Console sayfasına buradaki kırmızı yazıya tıklayarak giriş yapınız.Google hesabınız ile sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bir sayfa çıkacaktır.
Google Play Store'de Uygulama Yayınlama
Google Play Console Görseli - Tam Ekran İçin Görselin Üzerine Tıklayınız !
Sol alt kısımda yer alan "Geliştirici Sözleşmesini Kabul Edin" bölümündeki kutucuğu işaretledikten sonra "Ödeme İşlemine Devam Et" butonuna tıklayarak ödeme sayfasına geçiş yapınız.
Google Play Store'de Uygulama Yayınlama
Google Play Console Görseli - Tam Ekran İçin Görselin Üzerine Tıklayınız !

Satın alma işlemini tamamlamak için ödeme bölümündeki alanları doldurarak ödemeyi gerçekleştiriniz ve daha sonra ödeme yap butonuna tıklayarak işlemi tamamlayınız.Ödeme işleminin ardından doğrudan Google Play Console'nin yönetim sayfasına yönlendirileceksiniz ve artık sizlerinde Play Store'de bir dükkanınız var hadi hayırlı olsun.

Herşeyimiz hazır ve uygulamamızı'da hazırladık sıra geldi yükleme işlemini başlatmaya, Öncelikle üst kısımdaki görseldede gösterilen sağ üst köşedeki "Uygulama Oluştur" butonuna tıklayarak işlemlerimize devam edebiliriz.

Uygulama oluştur butonuna tıkladıktan sonra açılan bölümdeki ilk seçenekten uygulamanızın varsayılan yani ana dilini, ikinci seçenekten ise uygulamanızın başlığını yani cihazlarda ve play storede görünecek adını belirleyiniz.
Google Play Store'de Uygulama Yayınlama
Gerekli alanları doldurduktan sonra "Oluştur" butonuna tıklayınız ve artık uygulamanızın adı belirlendi şimdi ise uygulamanızın Play Store'de nasıl görüneceğini ayarlamak ve uygulamanız hakkında bilgiler girmemiz gerekecek.Oluştur butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki görseldeki sayfa yani "Mağaza Girişi" adlı bölüm karşınıza çıkacaktır.
Google Play Store'de Uygulama Yayınlama
Mağaza girişi adlı bölümdeki tüm alanları uygun bir şekilde doldurarak sayfanın en altındaki "Taslağı Kaydet" butonuna tıklayınız, eğer yaptığınız tüm işlemler doğruysa sol menüde yer alan Ünlem işaretinin kalkması ve yerine   tık yani check işaretinin gelmesi gerekmektedir.Bu işlemin ardından "İçerik Derecelendirme" ve "Fiyatlandırma ve Dağıtım" bölümlerine giriş yaparak buradaki gerekli alanlarıda doldurmanız gerekmektedir fakat bu bölümlere geçiş yapmadan önce hazırladığınız Mobil Uygulamanızı sisteme yüklemeniz gerekmekte ve versiyonunu ayarlamanız gerekmektedir.

Google Play Store'de Uygulama Yayınlama
Uygulamalarınızın apk dosyasını yüklemek ve sürümünü ayarlamak için Google Play Console menüsündeki "Uygulama Sürümleri" adlı seçeneğe tıklıyoruzz ve açılan sayfada resimdede görüntülendiği gibi kırmızı ile işaretlenmiş olan "Üretim Sürümünü Yönet" seçeneğine tıklıyorız ve karşımıza açılan "Üretim" adlı sayfadaki "Sürüm Oluştur" seçeneğine tıklıyoruz.Sürüm Oluştur seçeneğine tıkladıktan sonra aşağıdaki görseldeki sayfa karşınıza çıkacaktır.
Google Play Store'de Uygulama Yayınlama
Üst kısımdaki görseldede gösterildiği gibi uygulama imzalama alanını işaretleyip ardından "Dosyalara Göz At" seçeneğine tıklayarak uygulamanızın apk dosyasını yükleyiniz hemen alt kısımdaki alandan uygulamanın versiyonunu vede bu versiyondaki yenilikleri ekleyerek en alt kısımdaki "Kaydet" butonuna tıklayınız.

Tüm işlemleri yaptıktan vede sol menüde görünen ünlem işaretleri yeşil onaylı halini aldıktan sonra artık uygulamanız yayınlanmak için mağazaya gönderilir hale gelecektir ve kısa bir süre içerisinde uygulamanız onaylandıktan sonra mağazadaki yerini alacaktır.

Birde arkadaşımızın uygulamalı olarak anlattığı videoyu sizlerle paylaşmak istedik, aşağıdaki videoyu izleyerekte uygulama yükleme işleminin nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

Google Play Store'de Uygulama Yayınlama Videolu Anlatım


Google Play Store'de Uygulama Yayınlama işlemi ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, sorunlarınızı bizlere alt kısımdaki yorum alanı üzerinden ulaştırabilirsiniz.Editörlerimiz sizlerin sorunlarına her zaman çözüm bulmak adına hizmetler vermeye devam edecektir.Bu içerik sizlere faydalı olduysa sosyal ağlarda paylaşarak veya alt kısımdaki yorum alanına yorumlar yazarak bizlere destek olabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !