Modem Resetleme Nasıl Yapılır ?

0
Bu bölümde sizlere modem resetleme nasıl yapılır sorusunun cevabını anlatmaya çalışacağız, Modem şifremi unuttum ne yapmam gerekiyor sorununuzun cevabı burada sizlerle, Videoda anlatılan işlemler genelde tüm modemler için geçerlidir vede modemler sıfırlandıktan sonra fabrika ayarlarına döner vede fabrika ayarlarındaki şifreler'de modem cihazlarınızın üzerinde yer almaktadır.

Modem Resetleme Nasıl Yapılır ?

Öncelikle aşağıda yer alan videoyu izlemenizi ve daha sonrada videonun altında yer alan açıklamayı okumanızı mutlaka öneriyoruz, Sizlere bu konuda yardımcı olmak adına hazırlanan video sorununuzun çözümüne kavuşmanızı sağlıyacaktır hala yapamadıysanız hemen alt kısımdaki ayrıntılı anlatıma göz atabilir veya bizlerden teknik destek talep edebilirsiniz.

Modem Resetleme Nasıl Yapılır ? Videolu Anlatım


Modeme giriş şifresini unuttum, ne yapmam gerekiyor?

Modeminizin varsayılan erişim şifresi “ 1234 “ ya da “ ttnet”(mutlaka küçük harflerle olmalı) ‘dir. Varsayılan şifreyi değiştirmiş ve yeni şifreyi unutmuşsanız  bu iki şifre ile modeminize erişemeyebilirsiniz.  Bu durumda aşağıdaki adımları izleyerek modeminizi resetlemeniz (Fabrika Ayarlarına Geri Döndürme) gerekmektedir. Modeminizi resetlediğinizde erişim şifresi yine “ 1234 “ ya da “ ttnet” olacaktır.

Bazı firmaların belirlediği standart şifreler, Aşağıdaki şifreleri interneti satın aldığınız firmaya göre deniyebilirsiniz.

Türk Telekom: Kullanıcı adı: admin şifre: turktelekom veya ttnet yada password
Türkcell Süperonline: Kullanıcı adı: admin Şifre: superonline
Vodafone Net: Kullanıcı adı: admin Şifre: admin

Genelde şifreler böyledir yinede değişkenlik gösterebilir bu gibi durumlarda firmanın müşteri hizmetleri ile görüşmeniz daha iyi olacaktır zira sürekli olarak modemler değiştiği için şifrelerdede değişme olabilir.

Resetleme işlemi (Fabrika ayarlarına dönüş) sırasıyla şöyledir:



  1. Cihaz açma / kapama tuşuna basılarak kapalı duruma getirilir.
  2. Cihaz kapalıyken arka kısmında bulunan reset tuşuna(küçük bir tuş) kalem ucu ile basılı tutulur.
  3. Reset tuşu basılıyken elimizi reset tuşundan çekmeden modem açma / kapama düğmesine basılarak tekrar açılır.
  4. Modemin tüm ışıkları sönüp yanıncaya kadar (yaklaşık 20 Sn.) reset tuşuna basılı bir şekilde durur ve bu işlem olduktan sonra reset tuşundan elimizi çekeriz.
  5. Reset tuşundan elimizi çektikten sonra power - lan (10/100) -ve dsl ışıkları sabit oluncaya kadar beklenir.
  6. Sonra internet explorer sayfasından adres kısmına 192.168.1.1 yazılarak modemin arayüzüne erişilir.
  7. Karşımıza gelen şifre ekranındaki noktaları silerek (modemin resetlendiği varsayılarak) default şifre olan ttnet ya da 1234 yazıp modeme erişim sağlanır.
  8. Not: Resetleme işleminin gerçekleşmesi için 1. ve 4. seçenekler yapılırken elinizin reset düğmesinden çekilmemesi gerekmektedir, aksi taktirde resetleme işlemi gerçekleşmez. Unutmayınız ki reset işleminden sonra modem üzerindeki tüm bilgiler yapmış olduğunuz ayarlar SİLİNECEKTİR ve fabrika ayarlarına dönülecektir. Reset işleminden sonra giriş şifreniz fabrika ayar şifresi olan  “1234” ya da TTNET kampanyasından alınmış bir modemse “ttnet”  olacaktır.
Tüm bunları yapmanıza rağmen modeminize erişemiyorsanız aşağıdaki bölüme yorum olarak sorununuzu yazabilirsiniz veya sorununuz ile ilgili çözüme kavuşmak için sizlere ulaşacağımız mail, skype veya whatsapp bilgilerinizi bizlerle paylaşarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !