Sendika Nedir? Nasıl Üye Olunur ?

0
Sitemizin bu sayfasında sendika nedir, nasıl üye olunur veya hangi sendikaya üyeyim nasıl öğrenebilirim gibi sorularınızın yanıtı yer almaktadır, işçi sendikalarına üye olmak, sendikaya üyelik başvurusunda bulunmak ve tüm üyelik işlemleri hakkında bilgi almak için alt kısımdaki bölüme göz atabilirsiniz.
sendika, sendikaya üye olmak, sendikaya nasıl üye olunur, sendika üyelik başvurusu

Sendika Nedir ?

Sendika, işçilerin ya da işvrenlerin ayrı ayrı olmak üzere iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular yönünden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve onları daha da geliştirmek amacıyla aralarında yasalar uyarınca kurdukları birlik bir diğer bilgiye göre çalışanların sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözme amacı ile kurulmuş ekonomik öğeler taşıyan, devlet, siyasi parti ve iktidar örgütlenmelerinden bağımsız örgütlerdir.

Sendikaya Nasıl Üye Olunur ?

Herhangi bir sendikaya üyemisiniz öğrenmek istiyorsanız yada üye değilim fakat üye olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken interneti olan tüm cihazlardan e-devlet sitesi olan www.turkiye.gov.tr adresine bağlanmaktır.

E-devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıysanız, aşağıdaki işlemleri sırası ile yaparak sizlerde hem sorgulama yapabilir hemde üyelik başvurusunda bulunabilirsiniz.


  1. https://www.turkiye.gov.tr/ adresine sizlere ptt tarafından verilen şifreniz ile giriş yapınız.
  2. Sitenin en üst kısmında "Size Nasıl Yardımcı Olabilirim" adlı bölüme sosyal güvenlik ve sigorta yazarak yada sitenin alt kısmında yer alan menüdeki "Sosyal Güvenlik ve Sigorta" butonuna tıklayınız.Bulamıyorsanız doğrudan sayfaya giriş için bu linke tıklayabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-ve-sigorta-hizmetleri bu linke tıklayınca doğrudan hizmet sayfasına bağlanacaksınız.
  3. Giriş yaptığınız sayfada "Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" tarafından sunulan hizmetler yer almaktadır bu hizmetlerin en üstünde yer alan "İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri" adlı bölüme giriş yapınız, Alt kısımdaki resimde tıklayacağınız yer siyah dikdörtgen ile işaretlenmiştir.
    sendika üyelik, sendikaya nasıl üye olunur, sendika üyelik işlemleri, sendika üyelik başvurusu
  4. İşaretlenen "İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri" adlı bölüme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada çalışma durumunuz, sigorta bilgileriniz, üye olduğunuz sendikalar eğer üye değilseniz ise üyelik başvurusunda bulunabileceğiniz sendikalar yer almaktadır.
Sendikaya üye olmayanlar ve üye olmak isteyenler, aşağıdaki resimde yer aldığı gibi üye olmak istediği sendikayı seçip üyelik başvurusunda bulunabilirler.

sendika, sendika nedir, sendikaya nasıl üye olunur, sendika üyelik başvurusu
Üst kımdaki belirtilen sendikalardan birisini seçip başvuruda bulunduktan sonra üyelik işlemleriniz sendika yöneticileri tarafından işleme alınacaktır, üyelik işleminizin onaylanmasının ardından yine bu sayfada tüm bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !