RTÜK'ten iPTV Hakkında İnceleme

0

RTÜK'ten iPTV Hakkında İnceleme başlatıldı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) ip üzerinden izinsiz yayın yapan platformlar hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Dijital televizyon platformları tarafından belirli bir ücret karşılığında sunulan lig maçları, sinema, belgesel, haber kanalları gibi bir çok ücretli kanalı uygun fiyatlar karşılığında IP TV adı altında, düşük ücretlerle, “şifresiz, sınırsız, kesintisiz” olarak satışını yapan firmalar ve kuruluşlar.Reklam Kurulu tarafından mercek altına alındı.

rtük, iPTV, iPTV hakkında inceleme, iPTV satış, iPTV firmaları,
RTÜK'ten hiç bir izin alınmadan kısacası yayın lisansı dahi olmadan, internet üzerinden tüm kanalları belirli paketler ve ucuz fiyatlar ile satış yapan firmalar hakkında inceleme başlatıldı.RTÜK'ten yapılan açıklama aşağıdaki bölümde yer almaktadır.Açıklamada bu kurumlar hakkında idari para cezasının uygulanacağıda belirtilmiştir.

Reklam Kurulu'nca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan yayın lisansı, platform işletme izni, ilgili platformlardan yayın izni olmadan yapılan sözleşmesiz yayınların yasal olmadığı gerekçesiyle, bu doğrultuda tanıtım yapan firmalar hakkında inceleme başlatıldı.RTÜK'ten yayın lisansı veya işletme izni almaksızın yayın yapan bu tür platformlarla ilgili önümüzdeki süreçte ciddi yaptırımlar gelebileceği. Şifreli kanalların abonelik dışı kullanımına izin veren ve cüzi bedellerle abonelere yasal olmayan imkanlarla maç izlettiren bu tür platformların haksız kazanç elde ettiği ve bu sebeple piyasada haksız rekabet oluşturduğuna değinildi. Bundan sonraki süreçte tüketicilere, internet üzerinden ulusal platformların ve kanalların yayınını illegal olarak yapan ve usülsüz abonelik tesis eden firmalara 69 bin 86 TL idari para ve yayın durdurma cezası verilmesine karar verildi.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte son dönemlerde Digiturk, D-Smart ve Tivibu gibi platformlardaki içerikleri internet üzerinden şifresiz yayınlayan IPTV platformlarında hızlı bir artış gözlemlenmekteydi. Sözkonusu bu platformlar, tüketicilerden tek seferlik aldığı ücretler karşılığında, telif ve benzeri yasal haklarınsa sahip olmadıkları içerikleri internet üzerinden izlemelerine imkan sunuyorlardı.RTÜK olayın hızla büyümesi ve kullanıcı sayısının artmasının ardından olaya el atarak, satış yapılan firmalara ciddi miktarlarda para cezasının verileceğini duyurdu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !