Dünyanın En Fakir Ülkeleri

0
Sitemizin bu sayfasında dünyanın en fakir ülkeleri listesini hazırladık, dünyanın en fakir ülkesi hangisi diye merak ediyorsanız, işte sorunuzun cevabı bu listede, Bugünümüze'de şükür diyeceğiniz bu liste sayesinde en fakir ülkelerde kişi başına düşen milli gelirin ne kadar olduğunuda öğrenmiş olacaksınız.
dünyanın en fakir ülkeleri, dünyanın en fakir ülkesi, en fakir ülkeler, en yoksul ülkeler

İşte Dünyanın En Fakir Ülkeleri TOP 20

20. MYANMAR

dünyanın en fakir ülkeleri, dünyanın en fakir ülkesi, en fakir ülkeler, en yoksul ülkeler

53,57 Milyon nüfüsa sahip Myanmar'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 1203 dolar. Myanmar, resmî adıyla Myanmar Birliği Cumhuriyeti ve ayrıca bilinen adlarıyla Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan ülke.

19. KAMBOÇYA

kamboçya, dünyanın en fakir ülkeleri, dünyanın en fakir ülkesi, en fakir ülkeler, en yoksul ülkeler

16 Milyon nüfusa sahip Kamboçya'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 1158 dolar.Kamboçya, resmi adıyla Kamboçya Krallığı ve bir zamanlar Khmer İmparatorluğu olarak da bilinen, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülke. 181,035 km² alana yayılan ülke, kuzeybatıda Tayland, kuzeydoğuda Laos, doğuda Vietnam ile komşudur. Ayrıca güney batı kıyıları Tayland Körfezi'nde yer alır.

18. DOĞU TİMOR

Doğu Timur, kamboçya, dünyanın en fakir ülkeleri, dünyanın en fakir ülkesi, en fakir ülkeler, en yoksul ülkeler

1.296 Milyon nüfusa sahip Doğu Timor'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 1134 dolar.Doğu Timor resmî adıyla Doğu Timor Demokratik Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya'da Timor adasının doğusu, Atauro ve Jaco adaları ile Oecussi-Ambeno bölgesini kaplayan devlet. Tek komşusu Endonezya'ya bağlı Batı Timor'dur. 14,609 km² yüzölçümüne sahip olan Doğu Timor'un başkenti Dili'dir.

17. KIRGIZİSTAN

Kırgızistan, Doğu Timur, kamboçya, dünyanın en fakir ülkeleri, dünyanın en fakir ülkesi, en fakir ülkeler, en yoksul ülkeler

6.202 Milyon nüfusa sahip Kırgızistan'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 1103 dolar. Kırgızistan, Orta Asya'da bir ülkedir. Kırgızistan, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden biri olup Türk Keneşi ve TÜRKSOY'un üyesidir. Denize kıyısı olmayan ülkenin komşuları kuzeyde Kazakistan; batıda Özbekistan, güneybatıda Tacikistan ve güneydoğuda Çin'dir.

16. LESOTHO

dünyanın en fakir ülkeleri, dünyanın en fakir ülkesi, en fakir ülkeler, en yoksul ülkeler

2.233 Milyon nüfusa sahip Lesotho'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 1034 dolar. Lesotho ya da resmî adı ile Lesotho Krallığı, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir.

15. TACİKİSTAN


8.921 Milyon nüfusa sahip Tacikistan'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 925 dolar.Tacikistan, resmî adıyla Tacikistan Cumhuriyeti, Orta Asya'da denize çıkışı olmayan bir ülkedir. Komşuları güneyde Afganistan, batıda Özbekistan, kuzeyde Kırgızistan ve doğuda Çin'dir. En büyük etnik grubun Tacikler olduğu ülkede tarihi ve kültürel olarak bölgede varlığını sürdüren Özbekler de bulunmaktadır.


14. SENEGAL


15.85 Milyon nüfusa sahip Senegal'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 910 dolar.Senegal, resmî adıyla Senegal Cumhuriyeti, Senegal Nehri'nin güneyinde, Batı Afrika'da yer alan bir ülkedir. Batıda Atlas Okyanusu 531 km, kuzeyde Moritanya 813 km, doğuda Mali 419 km, güneyde ise Gine 330 km ve Gine Bissau 338 km sınırı bulunan Senegal'in toplam sınır uzunluğu Atlas Okyanusu dahil 3171 km'dir.


13. ZİMBABVE


16.53 Milyon nüfusa sahip Zimbabve'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 890 dolar.Zimbabve ya da resmî adıyla Zimbabve Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneyinde, denize kıyısı olmayan bir kara ülkesi. Eski adı Güney Rodezya olan ülkenin sınır komşularını Zambiya, Mozambik, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsvana oluşturmaktadır. Ülkenin Namibya ile olası 100 m uzunluğundaki sınırı tartışmalıdır.


12.TANZANYA


57.31 Milyon nüfusa sahip Tanzaya'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 864 dolar.Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti. Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız ülke. Ülkenin kuzeyinde Kenya ve Uganda, batısında Ruanda, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, güneyinde Zambiya, Malavi ve Mozambik yer alır. Tanzanya'nın doğusunda ayrıca Hint Okyanusu kıyıları yer almaktadır.

11. ERİTRE


4.475 Milyon nüfusa sahip Eritre'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 754 dolar.Eritre veya Eritre Devleti, Doğu Afrika'nın kuzeyinde bir ülke. Batıda Sudan, güneyde Etiyopya ve güneydoğusunda Cibuti ile çevrilmiştir. Ülkenin doğusu ve kuzeydoğusu Kızıldeniz sahili boyunca uzanır. Suudi Arabistan ve Yemen tam karşısındadır. Dahlak Takımadası ve Hanish Adalarının birkaçı Eritre'ye aittir.


10. SİERRA LEONE


7.557 Milyon nüfusa sahip Sierra Leone'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 693 dolar.Sierra Leone, ya da resmî adıyla Sierra Leone Cumhuriyeti, Batı Afrika'da bir ülkedir. Portekizliler ülkeye, bölgede bol miktarda aslan bulunmasından dolayı aslanlı dağlar veya aslanlı sıradağlar anlamına gelen bu ismi vermişlerdir. Kuzeydoğusunda Gine; güneydoğusunda Liberya ve güneybatısında Atlas Okyanusu bulunur.


9. SOMALİ


Somali'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 551 dolar.

8.TOGO


Togo'da kişi başına düşen yıllık milli gelir 547 dolar.

7. DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ


Demoktratik Kongo Cumhuriyeti'nde işi başına düşen yıllık milli gelir: 456 dolar.

6. LİBERYA


Liberya'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 455 dolar.

5. MADAGASKAR


Madagaskar'da kişi başına düşen yıllık milli gelir: 411 dolar.

4. MALAVİ


Malavi'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 381 dolar.

3. NİJER


Nijer'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 356 dolar.

2. ORTA AFRiKA CUMHURİYETİ


Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kişi başına düşen yıllık milli gelir: 306 dolar.

1. BURUNDİ


Burundi'de kişi başına düşen yıllık milli gelir: 275 dolar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !