Diş Ağrısına İyi Gelen Dua

0
Diş ağrısı hepimizin başına gelen ve geldiği andan itibaren hayatımızı alt üst eden ağrılardan birisidir, İnternet aramalarında diş ağrısına ne iyi gelir diye araştırdığımızda bir çok bitkisel ve doğal ilaçlardan bahsedilir fakat bunun yanında birde vucudumuzdaki ağrıları gidermek için dualar okunmalıdır.Sitemizin bu sayfasında diş ağrısına iyi gelen dua'dan bahsedeceğiz ve nasıl okunması gerektiğini sizlere anlatacağız.
diş ağrısı, diş ağrısı nasıl geçer, diş ağrısına iyi gelen dua, diş ağrısına iyi gelen dualar, diş ağrısı tedavisi
Duayı sizler ile paylaşmadan önce belirteyim, bu makaleyi yazmaya başlamadan tam bir saat önce 24.01.2019 tarihin'de saat 19:10'da aşırı derecede şiddetli bir diş ağrısı başladı, hemen kalkıp ilk işim dişimi fırçalamak ve ağız çalkalama suyu olarak bilinen listerine ile gargara yapmak oldu, baktım geçmiyor alternatif neler var diye internette araştırdım ve aşağıda sizlerle paylaştığım, yöntemleri buldum ve sırasıyla denedim.Hepsinin etkisi var fakat bana göre en etkilisi dua oldu çünkü duayı okuduktan 1 dakika sonra diş ağrımın hafiflediğini ve geçtiğini gördüm.Sabah ilk işim'de doktora gitmek olacak onuda ayrıca belirteyim.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir Diyorsanız Bunları Uygulayın !

  1. Ağzınızı önce sıcak bir su ile çalkalayıp daha sonra dişlerinizi fırçalayın, ağrıyan dişin bulunduğu bölümü daha çok fırçalamaya özen gösterin, diş ipi ile'de temizlemek faydalı olacaktır, Bu yöntem dişlerinizin arasında bulunan yemek artıklarını temizlemek içindir, yemek artıkları diş ağrılarının en büyük etkenidir.
  2. Önce listerine ağız çalkalama suyu ile daha sonrada bir bardak sıcak suya bol miktarda tuz ekleyip gargara yapınız, bu iki yöntem ağızdaki ağrıya neden olan bakterileri ortadan kaldırmaya yarar ve oldukçada faydalıdır.
  3. Eğer haddinden fazla ve sizi sıkıntıya sokacak derecede ağrınız varsa bir havluya buz koyarak ağrıyan bölgeye tampon yapınız bu işlem kısa süreli olarak ağrılarınızı hafifletecek ve diğer yöntemleri uygulayabilmeniz için sizleri rahatlatacaktır.
  4. Bana göre duadan sonra en etkili yöntek karanfil'dir, Karanfil yağı veya kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmekte kullanılmaktadır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır. Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.
Değerli arkadaşlar bu gibi durumlar hepimizin başına gelmektedir bu nedenle evinizde her zaman karanfil bulundurmanız sizin faydanıza olur, bir paket alıp evde kuru bir ortamda muhafaza etmeniz size birşey kaybettirmez ama günün birinde sizler veya yakınlarınızdan birisi diş ağrısı ile karşılaşırsa çok işinize yarayacaktır.

Diş Ağrısına İyi Gelen Dua

Üst kısımdaki işlemleri yaptıktan ve kuru karanfili dişimizin üzerine koyduktan hemen sonrada elimizi ağrıyan bölgenin üzerine koyarak aşağıdaki duayı okuyalım, bu dua ile birlikte inşallah diş ağrımız çok çabuk bir şekilde geçecektir.

Bu dua bizzat Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından Osman İbnu Ebi'l-As radıyallahu anh'a okuması için buyrulan duadır. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın buyuruğu üzerine elini ağrıyan bölgesine koyan Osman İbnu Ebi'l-As ağrılarının giderildiğini bizlere aktarıyor.

''Osman İbnu Ebi'l-As radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a müslüman olduğum günden beri bedenimde çekmekte olduğum bir ağrımı söyledim. Bana: "Elini, vücudunda ağrıyan yerin üzerine koy ve şu duayı oku!" buyurdu. Dua şu idi: Üç kere: "Bismillah" tan sonra yedi kere, "Eûzü bi-izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru." "Bedenimde çekmekte olduğum şu hastalığın şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınıyorum" diyecektim. Bunu birçok kereler yaptım. Allah Teâla hazretleri benden hastalığı giderdi. Bunu ehlime ve başkalarına söylemekten hiç geri kalmadım."


  1. Elinizi ağrıyan dişin üzerine koyunuz.
  2. Üç kere "Bismillah" çekiniz.
  3. Yedi Kere "Eûzü bi-izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru." duasını okuyunuz.
Umarım buradaki bilgiler diş ağrısına ne iyi gelir diye araştırma yapan ziyaretçilerimize faydalı olmuştur, blogarsi.com ailesi olarak tüm herkese, hayatında sağlıklı günler diliyoruz.Konu ile ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi yada burada eksik olan ve diğer ziyaretçilerimize faydalı olacak bilgileri aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !