Tahinin Mideye Faydaları ve Zararları

0
Tahin mideye iyi gelirmi veya Tahinin mideye faydaları nelerdir merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir, Sizlerde mideniz ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız mutlaka denemeniz gereken ürünlerin başında tahin gelmelidir.Aşağıdaki bölümde inanamayacağınız derecede faydalı olan bu ürün hakkında tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.
tahinin mideye faydaları, tahinin sağlığa faydaları, tahin mideye iyi gelirmi

Tahinin Mideye Faydaları ve Zararları

Tahin mide yaralarına, ülsere, gastrite karşı iyi geldiği bilinmektedir. Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı bir yağ haline getirilmiş halidir. Kuzey Afrika, Yunanistan, İran, Türkiye gibi ülkeler ve Ortadoğuda uzun zamandır sıklıkla kullanılmaktadır. İnsanoğlu doğumdan itibaren bir çok hastalıkla savaşır bu hastalıklardan en çok karşılananların başında mide sorunları gelmektedir. Mide yaraları ülser gibi insanı rahatsız eden hastalıklar vücudun diğer taraflarına da rahatsızlık verirler. Bu hastalıklara sahip olan insanlar genellikle ilaç kullanırlar. Tabi ki ilaç yerine doğal, bitkisel yöntemlere de baş vuran sayısı oldukça fazladır. Gastropanel yapılarak sadece kan alınarak midenin hastalığı hakkında tanı konulur. Endoskopi yaptırmak istemeyenler için iyi bir alternatiftir. Bahsedilen doğal yöntemler için hangi hastalığa hangi besinin iyi geleceği iyi araştırılıp hangi gıdanın tüketilmesinin uygun olduğu öğrenilmelidir.


Tahinin Mideye Faydaları;


  • Tahin mide rahatsızlıklarına karşı deva olarak gösterilmektedir.
  • Tahin mideye iyi geldiği gibi sindirim sistemine de iyi gelir.
  • Tahin içinde barındırdığı yağlar sayesinde böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur
  • Midenin düzenli çalışmasını sağlar
  • Tahin özellikle mide ülseri, reflüsü ve gastriti olan hastaların 1 yemek kaşığı tahin yemesi hastalıkların tedavisine iyi gelir.
  • Tahinin tryptophan içerir. Bu amino asit, serotonin hormonun salgılanmasını sağlar.
  • Serotonin hormonu mutluluk hormonudur.
  • Bulundurduğu magnezyum ve kalsiyum ile stresten korur.
  • Bağırsaklarda ve midede biriken gazı söktürür ve mide ağrılarını giderir.


Bütün hastalıklarda olduğu gibi ilk önce ilaç ile değil doğal yollar ile çözüm aranmalıdır. Bu sayede vücut dengesi de sağlanmış olunur. Kalorisi yüksek olmayan 1 tatlı kaşığı tahinde 89 kalori bulunmaktadır. Tüketilen besinlerin düzgün bir şekilde sindirilmesini sağlar ve vücut tarafından en iyi şekilde kullanılır. Mide rahatsızlıklarında her hastalıkta da olduğu gibi sters de etkilidir.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !