Blogger Site Haritası Nasıl Eklenir ? 2020

1
Sitemizin bu sayfasında blogger site haritası nasıl eklenir sorusunun cevabını güncellenmiş olarak sizlerle paylaşmaya çalışacağız, çok basit bir yöntem ile bir kaç dakika içerisinde bloğunuzun haritasını Google Webmaster Tools'ta yayınlamış olacaksınız.

Sitemizin bu sayfasında yer alan bilgiler sadece blogger değil tüm site sahipleri için geçerlidir, 2018-2019 yılı itibariyle tüm sitelerin site haritalarının eklenme yöntemi aynı hale gelmiştir.Site haritası nasıl eklenir, site nasıl doğrulanır, site haritası nasıl oluşturulur sorularınızın tüm cevabını bu sayfada bulabilirsiniz ayrıca blogger kullanıcıları için ekstra bir yöntemi daha burada sayfanın alt kısmında sizlerle paylaştık.

Site Haritası ( Site Maps ) Nedir ?

Site haritası, sitenizde yer alan içeriklerin url yapısının listelendiği bir sayfadır, bu sayfa genelde sitemap.xml veya sitemap.html gibi uzantılar ile site içerisinde yer alması gereken bir sistemdir. Google, Yahoo, Bing, Yandex gibi arama motorlarının botları hazırlanmış olan site haritası sayfasını ziyaret ederek sitenizin link yapısını, güncel durumunu ve eklenmiş sayfaları tarayarak arama motorlarına bildirir ve içeriğinizin indexlenmesini sağlar.

Tüm arama motorlarını sitenizin güncellendiğinden haberdar etmeniz için bir site haritası oluşturmanız ve arama motorlarına eklemeniz gerekmektedir.Eğer bir siteniz varsa sizlerde bu işlemi mutlaka yapmanız gerekmektedir.

Burada yer alan bilgiler güncellenmiş ve yeniden tasarlanmış olan Google Search Console ve Blogger'ın yeni yapısı ile anlatılmıştır.Tüm blog sitesi sahipleri buradaki işlemleri yapmaları gerekmektedir.

Blogger Site Haritası Nasıl Eklenir ?

Blogger'da site haritası eklemek çok kısa bir süre öncesine kadar biraz zahmetli bir işti fakat güncellenen sistem sayesinde artık çok daha kolay bir şekilde bu işlemi yapmanız mümkün hale gelmiştir.Geçmişte blogger'da site haritası eklemek için atom.xml, atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500 gibi bir kaç link ile harita ekleniyordu fakat 2018-2019 yılı itibariyle siteadi.blogspot.com/sitemap.xml olarak site haritanızı eklemeniz mümkün hale gelmiştir.

Aşağıda yer alan işlemleri sırası ile yaparak sizlerde sitenizin haritasını webmaster tools'a gönderebilirsiniz.Konu güncellenmiş ve yeni tasarlanan webmaster araçları sistemine göre anlatılmaktadır.


  1. Arama motoruna Google Search Console yazarak veya buraya tıklayarak Google Search Console'a sayfasına giriş yapıyoruz.
  2. Google Search Console sayfasına giriş yaptıktan sonra gmail hesabımız yoksa oluşturup varsa doğrudan gmail adresimiz ve şifremiz ile giriş yapıyoruz.
  3. Mail adresiniz ile giriş yaptıktan hemen sonra site haritasını ekleyeceğiniz bloğunuzun sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerekmektedir.Bu işlem için doğrudan karşınıza çıkan "Mülk Ekle" bölümünde yer alan url kısmına sitenizin url adresini "siteadi.blogspot.com veya siteadi.com" şeklinde girerek "Mülk Ekle" butonuna tıklayınız.
    blogger site haritası nasıl eklenir, blogger site haritası ekleme, blogger için site haritası oluşturma
  4. Site adresinizi girdikten hemen sonra sitenizi doğrulamanız için yöntemler karşınıza çıkacaktır, bu işlemler içerisinden tüm siteler için en kolay olanı HTML etiketi kullanarak doğrulamaktır, sahipliği doğrulayın kısmında yer alan HTML etiketi bölümüne tıklıyoruz burada yer alan kodu sitemizin <head > </head > kodlarının arasına ekliyoruz.
    blogger site haritası nasıl eklenir, blogger site haritası ekleme, blogger için site haritası oluşturma
  5. Kodu sitemize ekledikten hemen sonra alt kısımda yer alan "Doğrula" butonuna tıklıyoruz ve sitemizin sahibi olduğumuzu Google amcaya bildirmiş oluyoruz.Şimdi sıra geldi sahibi olduğumuzu belirttiğimiz sitenin haritasını eklemeye.
  6. Doğrulama işleminin ardından sitemiz Google Search Consol'a eklenmiş oldu birden fazla siteniz varsa eğer sol menüden site haritasını eklemek istediğiniz siteyi seçmeniz gerekmektedir yoksa zaten doğrudan o sitenin yönetici sayfası karşınıza çıkacaktır.Sol menüde sitemizi seçtiğimiz kısmın hemen altında yer alan "Site Haritaları" menüsüne tıklıyoruz.
    blogger site haritası nasıl eklenir, blogger site haritası ekleme, blogger için site haritası oluşturma
  7. Site haritaları sayfasına giriş yaptıktan sonra üst kısımda yer alan resimde kırmızı çizgi ile belirtilen yeni bir site haritası ekleyin alanına sitemap.xml yazıp gönder butonuna tıklıyoruz.Ayrıca belirmek gerekirki bir çok site sahibi bunu belirtmemiş hatta neredeyse hiç kimse belirtmemiş bloğunuzun birde sayfalar kısmı var bu sayfalar kısmının'da indexlenmesi için sitemap-pages.xml haritasınıda site haritaları kısmına eklemeniz gerekmektedir.
Konu ile ilgili sormak istediğiniz tüm soruları alt kısımda yer alan yorum bölümüne yazabilirsiniz.Sizlerin sorularına çözüm olmak bizler için zevktir.

Hazırladığımız bu içeriğin sizlere faydalı olması temennisi ile blogger site haritası nasıl eklenir sorusunun cevabını sizlerle paylaşmaya çalıştık, blogger'da eski bilindik yöntemler askıya alınmıştır ve artık burada belirtilen blogarsi.com farkı ile sizlere sunduğumuz işlemler yapılmaktadır.
Tags

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Makaleniz icin tesekkurler gercekden faydali oldu
    www.seyhatlerim-anilarim.blogspot.com

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !